MANİSA / YUNUSEMRE - Halil Yurtseven İlkokulu

Sabit İçerik

Kuruma ait sabit yayınlar

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk olarak 1999-2000 yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır, 633 öğrenci ve 31personel ile halen burada Eğitim ve Öğretime devam etmektedir. 2013/2014 Eğitim öğretim yılından itibaren bağımsız İlkokul olmuştur.

Okulumuz bünyesinde 23 derslik, 1 Müdür Odası, 2 müdür yardımcısı odası, laboratuar, rehber odası, Arşiv, jimnastik salonu, kantin, çok amaçlı salon Öğretmen odası ve 5 Tuvalet mevcuttur.

Okulumuz 1968 yılında Dr.Lütfü Kırdar adıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. Bina eğitim öğretime cevap veremez hale gelince çeşitli alternatifler düşünülmüştür. Bu arada saygın esnaflarından , eski milletvekili, eğitim gönüllüsü sayın Halil YURTSEVEN okul yaptırma isteğini valiliğe bildirmiştir. Valilikçe yeni okul binasının, eski binanın yanına yapılması kararlaştırılmıştır. 1998 yılında yapımına başlanan okul binası Sayın Halil YURTSEVEN 'in çabalarıyla kısa sürede bitirilip; 1999-2000 öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Okul resmi açılışı Ocak 2000 tarihinde 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel tarafından yapılmıştır.